|
Närproducerat Närproducerat på Salt & brygga
Oxbringa, Brompton och Öresundsbro Jag har just ätit lunch på Salt & brygga i Malmö, och tittar just nu på utsikten mot Öresund och Öresundsbron. Jag tog Bromptonen från Centralstation och hittade restaurangen i Västra hamnen, i Bo01-området.
Läget kan knappt vara bättre och det är en trevlig lokal. Enligt hemsidan ska man vara självförsörjande på energi och övervägande köpa in det mesta ekologiskt och närproducerat. Jag tog rimmad oxbringa vilket var helt OK, lite trist gräddsås till kanske. Hade nog väntat mig mer för 99 kr (+25 kr för en lättöl). Salladsbuffén var ganska liten men spännande.
Tyvärr så verkade inte oxköttet vara ekologiskt producerat. "Svenskt" sa servitrisen när jag frågade, och då faller ju hela idén lite med att äta på ekologisk restaurang... http://www.saltobrygga.se/
Fina lokaler och salladsbuffé! Se cyklarna i bakgrunden.
Det går bra att anlända vattenvägen.
Salt&Brygga är en riktig klassiker redan, åtminstone här i Malmö. Eftersom jag ofta guidar press och studiebesök och bl a visar upp det förnybara energisystemet på Bo01/Västra Hamnen så passar jag så ofta som möjligt på att slinka in hos Björn på S&B så får han berätta om sina ekologiska tankar med restaurangen som onekligen är rejält genuina.
Inte många restauranger som några år innan öppnandet lägger undan lokalväxt alm för att sedan såga upp borden eller orkar vänta på barkgarvat skinn till sina stolar. Eller för den delen rötar matavfallet till biogas och serverar sydsvenskt linderödssvin. Har man riktig tur kan man dessutom få höra mer från Björns cykeläventyr på andra sidan Atlanten med odlingar av groddar under sadeln.
Men först o främst är faktiskt S&B en lyxkrog, det ekologiska kommer liksom på köpet.
Vilka fina affischer! Jag måste göra ett besök. Logga in för att svara |
Hemleverans av mat (1) Vegetarisk catering (2) Växtskydd (1) Matlagningskurser (1)
|